top of page

DOE-HET-ZELF
INSTALLATIE XL-PANELEN

INSTALLATIE PLAFOND

LEESTEKST: In deze video laten we u zien hoe u zelf een XL akoestisch paneel van Stillr bevestigd aan het plafond.
We gaan van start met de achterzijde van het paneel omhoog te plaatsen. De 4 magneten moeten voorbereid worden. Breng de vijs in de correcte richting in. Bepaal voor het monteren van de magneten achterin het paneel de positie van het kader en meet 5 cm van de rand. Vijs de magneet in maar waak erover dat ze niet té vast geschroefd wordt. Herhaal dit voor alle 4 de magneten. Eenmaal ze alle 4 achteraan het paneel bevestigd werden meet u de exacte posities ervan op zodat u met deze afmetingen de boorgaten in het plafond kunt aftekenen. Boor de 4 gaten en breng de correcte pluggen in. Vijs vervolgens de 4 magnetische rondellen in de pluggen. Let op: ook deze mogen niet te vastgeschroefd zitten. Hang het paneel op, bij voorkeur met 2 personen om zo een correcte plaatsing te bekomen. Wanneer u het paneel wenst te verwijderen, gelieve niet neerwaarts te trekken maar zijdelings het paneel los te schuiven van de magneten.
Rest u nu enkel te genieten van het akoestisch comfort dankzij Stillr.

INSTALLATIE MUUR - VERTICAAL

LEESTEKST:  In deze video laten we u zien hoe u zelf een XL akoestisch paneel van Stillr verticaal bevestigd aan een wand.
We gaan van start met de achterzijde van het paneel omhoog te plaatsen. Bepaal met de hand de positie van het houten frame binnenin het paneel en leg de piklat met de haakse kant naar de onderzijde van het paneel. Meet de horizontale positie van de piklat, positioneer die op beide identieke punten en breng de vijzen aan. Er dienen ook 2 afstandhouders aangebracht te worden. Bepaal vrij de positie en gebruik 2 vijzen die anderhalve centimeter uitsteken ten opzichte van de achterzijde. Zo zal het paneel recht tegen de wand hangen, dankzij deze 2 extra steunpunten.
Bepaal het middelpunt van de uiteindelijke positie van het paneel op de muur. Breng een markering aan op het middelpunt van de piklat. Zorg ervoor dat deze met de haakse kant omhoog wordt bevestigd. Positioneer de piklat met een waterpas op basis van de markeringen. Maak een aanduiding van de beide punten waar de boorgaten dienen te komen. Boor de gaten en vul ze met de correcte pluggen. Vijs de piklat in de muur, met de haakse kant omhoog. Hang het paneel op en zorg ervoor dat ze gelijk gepositioneerd is zodat de piklat onzichtbaar is. Rest u nu enkel te genieten van het akoestisch comfort dankzij Stillr.

INSTALLATIE MUUR - HORIZONTAAL

LEESTEKST:  In deze video laten we u zien hoe u zelf een XL akoestisch paneel van Stillr horizontaal bevestigd aan een wand.
We gaan van start met de achterzijde van het paneel omhoog te plaatsen. Leg de piklat horizontaal met de haakse kant naar de onderzijde van het paneel. Meet links en rechts van de piklat zodat deze gecentreerd ligt. De piklat moet 10 centimeter van de rand aangebracht worden. Voel waar het inwendige houten frame ligt en breng de 2 vijzen in. Gebruik hiervoor niet de reeds aangebrachte boorgaten.
Er dienen ook 2 afstandhouders aangebracht te worden. Bepaal vrij de positie en gebruik 2 vijzen die anderhalve centimeter uitsteken ten opzichte van de achterzijde. Zo zal het paneel recht tegen de wand hangen, dankzij deze 2 extra steunpunten.
Bepaal het middelpunt van de uiteindelijke positie van het paneel op de muur. Breng een markering aan op het middelpunt van de piklat. Zorg ervoor dat deze met de haakse kant omhoog wordt bevestigd. Positioneer de piklat met een waterpas op basis van de markeringen. Maak een aanduiding van de beide punten waar de boorgaten dienen te komen. Boor de gaten en vul ze met de correcte pluggen. Vijs de piklat in de muur, met de haakse kant omhoog. Hang het paneel gecentreerd op.
Rest u nu enkel te genieten van het akoestisch comfort dankzij Stillr.

 

bottom of page