top of page

Vragen over onze akoestische oplossingen:

Onze akoestische oplossingen zijn gemaakt om esthetische pareltjes te zijn in uw interieur en bovendien zijn ze bijzonder efficiënt in het wegnemen van de nagalm en storende achtergrond geluiden.

In wat verschillen jullie panelen met de rest van de panelen in de markt?

Bij ons is ontwerp en design ondergeschikt aan functie. Onze panelen werken dus echt en dit is onmiddellijk merkbaar na een demo. Uiteraard willen we ze zo mooi mogelijk maken maar het functionele aspect mag bij ons niet inboeten.

Wat?

Onze panelen hebben een geluidsabsorberende kern gemaakt uit het beste akoestische absorberend materiaal op de markt, een minerale wol met heel hoge densiteit en hoge poreusheid.

Als interieurvormgevers hebben we dit technisch hoogstaand materiaal uit de bouwindustrie gekruist met de know-how van meubelmakerij. Het resultaat zijn kwalitatief hoogstaande panelen die ook esthetisch verantwoord zijn in uw interieur.

Waarom?

Omdat we de vraag opnieuw en opnieuw krijgen tijdens de interieurprojecten die we doen. Daarom willen we nu akoestische verbetering brengen voor iedereen die het wil op een betaalbare, kleinschalige en bovendien een mooie manier.

Doe het zelf!

Je kan nu aan een lage prijs zelf uw akoestisch comfort verbeteren zonder de noodzaak van het opstarten van groot bouw- of verbouwproject.

Hoe weet ik of deze panelen goed werken?

Wij garanderen u dat u tevreden bent van het resultaat. Twijfelt u nog? Vraag een vrijblijvende demo aan!

 

Hoeveel panelen heb ik nodig?

Dit hangt af van de bestaande inkleding van de ruimte. Indien de ruimte reeds akoestisch absorberende materialen of objecten bevat zoals gordijnen, sofa's, tapijten dan zal u minder nodig hebben. De beleving van akoestiek is bovendien ook iets subjectiefs en persoonlijk. Sommige mensen hebben sneller en meer last van de nagalm dan andere mensen.
Om u toch een richting te geven stellen we dat u per schijf van 10 vierkante meter vloeroppervlakte minstens 2 grote en 1 klein paneel nodig heeft.

Akoestische panelen zelf omhoog hangen?

Onze panelen kan u makkelijk zelf aan uw wand of muur bevestigen met de bijgeleverde houten beugel die u dient te bevestigen aan uw wand of muur. Dit kan het best door middel van 2 vijzen met een maximale diameter van 4,8 mm. Het soort vijs en plug dat dient te gebruiken is afhankelijk van het materiaal waar uw wand uit bestaat waar u de panelen aan wenst op te hangen. 

Wenst u toch de hulp van een professionele installateur?

We kunnen u een offerte bezorgen voor de installatie van uw panelen. De prijs wordt bepaald door de plaats waar de installatie moet plaats vinden en het aantal panelen. Hou rekening met een prijs van ongeveer rond de 400 euro per halve dag voor de installatie. Stuur ons een mailtje op vragen@lungoo.be voor meer informatie.

Hulp nodig in het uittekenen van een lay-out aangepast op jou interieur?

Indien u toch nog onzeker bent over de toepassing van één van onze standaard combinaties in uw interieur kan u een beroep doen op de diensten van onze binnenhuisontwerper. Hij komt bij u langs en adviseert u hoe u één van onze standaard combinaties kunt gebruiken of hij ontwerpt ter plaatse voor u een eigen lay-out op maat van uw interieur met onze standaard panelen. Stuur ons een mailtje op vragen@lungoo.be voor meer informatie.

Speciale formaten nodig?

U kan bij ons ook terecht voor maatwerk wanpanelen. Wij ontwerpen specifiek voor jou situatie. Schoonheid en esthetiek zijn wat ons betreft even belangrijk als de technisch akoestische aspecten.

Elk maatwerk wordt met liefde voor uw bestaande interieur ontworpen. We kiezen samen de afmetingen, de dikte en het soort stof dat uw wenst,  afhankelijk  van de toepassing of de ruimte waarin u het akoestische wandpaneel wenst te gebruiken.  Stuur ons een mailtje op vragen@lungoo.be

Geschikt voor allergieën?

Bent u allergisch aan bepaalde natuurlijke materialen? Kies dan voor onze synthetische stoffen en de panelen uit de texture collection.

Hoe zijn de panelen opgebouwd?

Onze panelen zijn opgebouwd uit een kern van een isolerend materiaal dat  algemeen gebruikt wordt in de bouwsector. We gebruiken hiervan een variant met een hoge dichtheid. Het gevolg hiervan is dat het materiaal veel geluidsenergie kan absorberen. We hebben dit materiaal uit de ruwbouw geïntroduceerd in de wereld van het interieur, netjes verpakt in een stevig meubelkader en bekleed met een hoogwaardig en akoestisch transparante stof. Het resultaat is een product met hoge akoestische absorptie waardes dat er ook nog eens goed uit ziet.

bottom of page