top of page

PLAFONDPANEEL

Een plafondpaneel is net zoals onze wandoplossingen een interessante akoestische oplossing en kan aan het plafond gehangen wordenEen extra large plafondpaneel (190cm x 95cm) is budgetair de meest vriendelijke oplossing om u te ontdoen van een slechte akoestiek. De ophanging van onze plafondpanelen gebeurd door middel van ronde magneten waar het paneel opgeschoven kan worden. Maar ook ophanging door middel van een pendelsysteem met stalen kabels is mogelijk. Dit systeem zorgt er tevens voor dat het paneel kan geïnclineerd worden.

 

Een akoestische plafondpaneel is 5 cm dik (idem aan de wandpanelen) en samen met de magneet, dat het paneel +/- 1cm verwijdert van het plafond, bedraagt de totale dikte +/- 6cm. Deze is noodzakelijk om een efficiënte en snelle geluidsabsorptie te bekomen van het lawaai in de ruimte. Een wandpaneel wordt steeds geleverd inclusief enkele magneten, die je zelf eenvoudig kan bevestigen aan je plafond. Indien gewenst kunnen wij de plaatsing uitvoeren van de plafondpanelen.

Een medium paneel (47cm x 95cm) biedt een absorberend oppervlakte aan van 0,5 m2, een large paneel (95cm x 95cm) biedt een absorberend oppervlakte aan van 1 m2 en een extra large paneel (190cm x 95cm) biedt een absorberend oppervlakte aan van 2 m2.

 

technische werking: De 5 cm dikke kern van onze plafondpanelen zorgt voor een efficiënte en snelle geluidsabsorptie tot vlot 100% absorptie van het storende geluid of lawaai, afhankelijk van de frequentie van het geluid met een gewogen gemiddelde geluidsabsorptie van 70%. (volgens EN ISO 11654 over de octaafbanden 250-4000 Hz). 

 

Voor de afwerking van onze plafondpanelen klikt u hier.

bottom of page